Bouwstenen

Gezond eten is belangrijk, zowel thuis als op school. Een dagelijkse variatie met groente en fruit voor de benodigde vitaminen, mineralen en vezels. Vaak is dit ook een discussiepunt tussen kinderen en ouders. Het herkenbare “Nee” en “Bah” geeft vaak een hoge drempel om ook nieuwe dingen te proberen.

Het nieuwe kinderboekje “Dijnke, Bouwstenen” hoopt daar verandering in te brengen. Via dit boekje horen kinderen het herkenbare verhaal van het eigenwijze meisje Dijnke dat haar fruit niet wil eten. Een leuke manier om het patroon te doorbreken is om kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen.

Dijnke “Bouwstenen”

In een regenjasje met regenlaarsjes
verschuilt zich het eigenwijze meisje Dijnke.

Na het buitenspelen zet haar moeder
Dijnke stukjes vers fruit voor.
Zou Dijnke haar fruit wel opeten?

Lees mee hoe Dijnke op ontdekking gaat,
op zoek naar lekkere bouwstenen.
Het eerste Dijnke boekje heeft de naam: Dijnke “Bouwstenen”.
Verschijningsdatum: 10 december 2012.
ISBN: 978-90-819898-0-0
Geschreven en geïllustreerd door Esther E. Schmidt
Productie © 2012 Uitgeverij Dijnke

Via de website kun je simpel en snel het boekje bestellen.
Kosten zijn € 5,- per stuk, GRATIS VERZENDING.

Dijnke op school “Gezond Eten” project

Dijnke is met trots ambassadeur van het gezond eten project van de stichting andersom denken. Deze stichting zorgt ervoor dat verschillende scholen aandacht schenken aan een gezonde voeding.
Mede doormiddel van het voorlezen van het Dijnke boekje “Bouwstenen” en kleurplaten uitdelen. De elementen ruiken, zien, voelen en proeven van verschillende soorten groente en fruit geeft een echte gezond eten beleving. Neem contact op voor meer informatie zoals volume bestelling van Dijnke Boekjes en promotie pakket met onder meer Dijnke posters.