Gezond eten

Gezond eten is belangrijk, zowel thuis als op school. Een dagelijkse variatie met groente en fruit voor de benodigde vitaminen, mineralen en vezels. Vaak is dit ook een discussiepunt tussen kinderen en ouders. Het herkenbare “Nee” en “Bah” geeft vaak een hoge drempel om ook nieuwe dingen te proberen. Het nieuwe kinderboekje “Dijnke, Bouwstenen” hoopt daar verandering in te brengen. Via dit boekje horen kinderen het herkenbare verhaal van het eigenwijze meisje Dijnke dat haar fruit niet wil eten. Een leuke manier om het patroon te doorbreken is om kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen, zonder daarbij belerend te zijn.

Het Dijnke boekje “Bouwstenen” sluit als onderwerp dan ook geheel aan bij het “Gezond Eten”-project van de stichting Andersom Denken. Bij het gezond eten project van de stichting andersom denken zal er aandacht besteed worden aan een gezonde schoolkantine en de onmisbare aansluiting van gezond eten thuis. Dijnke is enorm trots dat ze ambassadeur is van dit geweldige initiatief.

Op 10 December was de KickOff van het Gezond Eten project. De stichting andersom denken heeft op die dag een Dijnke boekje en informatie overhandigd aan de directeur van het Voedingscentrum. Op verschillende scholen zal er de komende tijd aandacht besteed worden aan gezond eten. Uiteraard samen met het eerste Dijnke boekje met de naam: “Bouwstenen”.

Bezoek ook de website van Stichting Andersom Denken
en lees meer over het Gezond Eten project.