Nieuws

24 November 2013 – Nieuwe Wereld Uitverkocht

Helaas is deel twee van de Dijnke serie “Nieuwe Wereld” momenteel uitverkocht. We houden jullie op de hoogte wanneer het boekje weer beschikbaar zal zijn. Het boekje is hierdoor momenteel niet te bestellen via de website. Deel 1 is wel volop beschikbaar.

 

31 Maart 2013 – Vrolijk Pasen

Een gezellige Dijnke vrolijk Pasen kaart, die gelijk een tipje van de sluier laat zien van het volgende Dijnke deel! Meer informatie volgt snel.

 

15 Februari 2013 – Naar school

Vandaag gaan de kinderen nog een halve dag naar school. Volgende week hebben ze vakantie. Gaat jou kleine straks ook naar school of naar de peuterspeelzaal voor het eerst? Lees dan eens samen de nieuwe Dijnke. Beleef samen met je kleine hoe Dijnke de eerste keer naar school gaat.

 

2 Februari 2013 – Nieuwe Wereld

Dijnke “Nieuwe Wereld” is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website. Via de website kun je het boekje simpel bestellen voor maar 5 euro. Verzendkosten zijn er niet dus voor dat bedrag heb je het boekje al in huis! Klik hier om naar het bestelformulier te gaan. Dijnke Nieuwe wereld heeft ook zijn eigen informatie pagina: Nieuwe Wereld.

Informatie over alle boekjes zijn is nu ook op 1 pagina te vinden via: Boekjes (in het menu).

Binnenkort komen we met meer informatie over Dijnke Deel 3! Het onderwerp van dit boekje zal gezonde beweging voor kinderen zijn.

 

29 Januari 2013 – Leerzaam

Er zijn al een ruim aantal verschillende juffen/meesters en diëtisten geweest die Dijnke gebruiken als lesmateriaal. Voor peuters, kleuters en kinderen die met zelf lezen beginnen. Als thema is Dijnke zeer geschikt en tevens informatief. Het boekje lezen ze voor en nemen dan verschillende soorten fruit mee die de kinderen zelf kunnen bekijken, voelen, ruiken en proeven. Erg leuk zijn dan ook de positieve reacties van de kinderen!

Mocht er interesse zijn om Dijnke te gebruiken als lesmateriaal dan kun je contact opnemen via: info@dijnke.nl en aangeven dat het lesmateriaal betreft. Dan nemen wij contact op om informatie te geven over de mogelijkheden en een aantrekkelijk informatief pakket!

 

18 Januari 2013 – Dijnke Nieuwe Wereld

Eindelijk is het zo ver. Binnenkort zal deel 2 “Dijnke – Nieuwe Wereld” beschikbaar zijn via de website. In dit deel moet Dijnke voor het eerst naar school. Nieuwe dingen zijn spannend en soms ook een beetje eng. Natuurlijk is Dijnke zo eigenwijs dat ze niet naar school wil. Hoe gaat haar mama dit oplossen en hoe lost Dijnke het zelf op? Binnenkort kun je het allemaal lezen in dit nieuwe Dijnke avontuur.

 

12 Januari 2013 – Winnen

De winactie van zwangerschapspagina.nl is feestelijk afgesloten met het vermelden van 6 winnaars! Zodra de adressen van de winnaars van een Dijnke boekje ontvangen zijn worden de boekjes verzonden. Van Harte aan alle winnaars en als je niet gewonnen hebt, hou de Dijnke website in de gaten en Facebook. Wie weet starten we binnenkort een nieuwe winactie!

 

03 Januari 2013 – Winnen

Op het grootste baby- en zwangerschapsforum van Nederland is een nieuwe winactie deze week.
Het is een Dijnke winactie! Er worden in totaal 6 boekjes weggegeven.

Op zwangerschapspagina.nl vind je alles op het gebied van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en de tijd na je bevalling.
Een bijzonder leuke en zeer informatieve website waar tevens ook verloskundigen, lactatiekundigen, kraamverpleegkundige, kraamverzorgende en voedingsdeskundige te vinden zijn.

Kortom, bezoek zwangerschapspagina.nl voor leuke contacten, tips, informatie en meer!

Klik hier om naar de Dijnke winactie te gaan. 

www.zwangerschapspagina.nl/winnen

 

01 Januari 2013 – Prijsvraag

De prijsvraag is gesloten en de drie winnaars zijn bekend! Inmiddels hebben de winnaars persoonlijk bericht gekregen en ontvangen ze hun gratis Dijnke boekje binnenkort thuis. Niet gewonnen? Je kan het Dijnke boekje online bestellen. Of hou de website in de gaten want binnenkort volgt er een nieuwe winactie!

De drie winnaars zijn:
Mevr. Koster
Mevr. Bogerd
Mevr. de Graaf

Iedereen bedankt voor het meedoen en tot de volgende winactie!

 

17 December 2012 – Kleurplaten

Precies een week geleden was de Dijnke boekpresentatie. Die dag zijn er ook zo’n 300 kleurplaten uitgedeeld. Inmiddels zijn er enorm veel ingeleverd en worden er vandaag 6 gekozen die een gratis Dijnke Boekje ontvangen!

Natuurlijk is de prijsvraag online ook nog actief, dus hier kun je nog tot maandag 31/12/2012 aan mee doen: Klik hier voor de prijsvraag.

Op de site is de sinterklaas kleurplaat vervangen door een Dijnke Kerst kleurplaat! Die kun je uitprinten en inkleuren. Klik hier om naar de kleurplaten pagina te gaan.

 

14 December 2012 – OBS Het Palet te Krommenie

Vandaag was de Dijnke boekpresentatie op OBS Het Palet te Krommenie. Er was ook een diëtiste aanwezig met veel informatie. Zo stond die middag geheel in teken van voelen, ruiken en proeven. Wederom een zeer geslaagd project Gezond Eten – Lekker Slim, Ook op school! Met dank aan de stichting Andersom Denken.

Gezond eten - Lekker Slim, ook op school!

 

11 December 2012 – Oog Radio

Vandaag rond 12.20 uur op Oog radio geweest. Het interview ging natuurlijk over Dijnke en gezond eten. Gesproken het voorlezen en de presentatie van Dijnke. Ook over deel 2 die binnenkort uit zal komen!

 

10 December 2012 – Voedingscentrum

Vandaag heeft Angelique Starreveld van de stichting Andersom Denken een Dijnke Boekje en informatie overhandigd aan de directeur van het voedingscentrum! Enorm leuk, ook voor een toekomstige samenwerking.

 

10 December 2012 – OBS de Kroosduiker Westzaan

Dijnke op bezoek bij OBS de Kroosduiker in Westzaan Deze school start in januari 2013 met “Gezond Eten, Lekker Slim”.

10 December 2012 – focusgroningen.nl

FocusGroningen, alles over groningen en méér heeft een leuk nieuwsitem geschreven en geplaatst met foto’s:
Bezoek de site en lees het item: Dijnke leert kinderen goede en gezonde voeding te eten.

Foto ©focusgroningen

 

10 December 2012 – Boekpresentatie

Een geweldig leuke boekpresentatie van Dijnke vandaag! Voorlezen in verschillende klassen van de groepen 1, 2, 3 en 4. Heerlijke (en eerlijke) reacties van kinderen tijdens en na het voorlezen. Het Dijnke boekje viel goed in de smaak en ook
de kleurplaten en het kerstkaartje.

Een grote doos vol met verschillende groente en fruit mee die kinderen konden zien, aanraken en ruiken. Dit vonden ze allemaal heel bijzonder.

Kortom, zeer positieve reacties!
Binnenkort meer informatie en links/foto’s.

 

8 December 2012 – Prijsvraag

De Prijsvraag is toegevoegd aan de website!
Beantwoord de vraag en stuur je antwoord in.
Uit alle inzendingen kiezen wij 3 winnaars die een Dijnke boekje thuis ontvangen.

Insturen kan tot maandag 31/12/2012.
Op 01/01/2013 kiezen wij de 3 winnaars.

Klik hier om mee te doen aan de prijsvraag: www.dijnke.nl/prijsvraag

 

 

 

 

 

7 December 2012 – Persbericht

Gezond eten is belangrijk, zowel thuis als op school. Vaak is dit ook een discussiepunt tussen kinderen en ouders. Het herkenbare “Nee” en “Bah” geeft vaak een hoge drempel om ook nieuwe dingen te proberen. Het nieuwe kinderboekje “Dijnke, Bouwstenen” hoopt daar verandering in te brengen. Via dit boekje horen kinderen het herkenbare verhaal van het eigenwijze meisje Dijnke dat haar fruit niet wil eten. Een leuke manier om het patroon te doorbreken is om kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen, zonder daarbij belerend te zijn.

Vanaf 10 december zal het kinderboek “Dijnke, Bouwstenen” verkrijgbaar zijn.
De officiële release gaat uiteraard gepaard met een “gezonde” voorleesdag met kinderen.
Op maandag 10 december vanaf 9.00 uur, zal de auteur Esther E. Schmidt zelf het boekje in verschillende klassen voorlezen. Daarbij kunnen kinderen verschillende soorten “vreemde” en bekende soorten groente en fruit bekijken, voelen en ruiken.

Tegelijkertijd is een kickoff van het “Gezond Eten, Lekker Slim” project van de stichting Andersom Denken. Dit project sluit aan bij “De Gezonde Schoolkantine”, een project van het voedingscentrum dat tevens op 10 december plaats zal vinden. Dijnke is dan ook met trots ambassadeur van het “Gezond Eten, Lekker Slim” project van de stichting Andersom Denken, zodat er nog meer aandacht is voor de belangrijke en noodzakelijke gezonde voeding. Zowel thuis als op school!

De Stichting Andersom Denken besteedt op zowel 10 december als op 14 december aandacht aan gezond eten op school. Zo is er op 14 december een diëtiste aanwezig die het ruiken, voelen, proeven van gezond eten presenteert op OBS Het Palet in Krommenie, gemeente Zaanstad. Tevens zal hier de presentatie van het Dijnke boekje plaatsvinden.

Dijnke is een eigenwijs meisje dat altijd “Nee, Nee, Nee” tegen alles zegt. Haar moeder zorgt ervoor dat Dijnke zelf ziet en ervaart hoe het anders kan. Een vrolijk en kleurrijk boekje vol illustraties waarbij Dijnke je meeneemt op ontdekking, op zoek naar lekkere bouwstenen.
Een grappig en leerzaam boekje zeer geschikt voor de jongere kinderen t/m 6 jaar.

Het verhaal is geschreven en vormgegeven door Esther E. Schmidt.
Esther is woonachtig in Groningen en al een aantal jaar zelfstandig ondernemer van een grafisch ontwerpbureau. De inspiratie kwam vanuit haar gezin met drie dochters.
Het afgelopen jaar heeft ze deelgenomen als scenarioschrijfster binnen het project van Entertainment Experience, waarin Esther een meervoudig bekroond (script)schrijfster is van de nieuwe film van Paul Verhoeven “Steekspel“. (Tevens heeft ze voor deze film het logo ontworpen van “Albrecht Construct”.) Daarna was het tijd voor een nieuwe uitdaging, “Dijnke”.
Inmiddels is deel twee ook geschreven en geïllustreerd. In dit tweede deel, dat binnenkort beschikbaar zal zijn, gaat Dijnke voor het eerst naar school.

Om het Dijnke boekje betaalbaar te houden is het simpel en snel te bestellen via de website www.dijnke.nl voor slechts 5 euro (incl. verzendkosten).